18 September, 2006

Fındıklı Kek


Önce Fındık Zamanı için denediğim keki, sonradan arkadaşlarım için yeniden yaptım ve çok beğenildi. Sizlerin de sevdiklerinizle yaptığınız hoş sohbetlerde afiyetle yemeniz dileğiyle.

Malzemeler :

  • 160 gr bitter çikolata
  • 2 su bardağı fındık
  • 150 gr tereyağ
  • 1 aida çay bardağı toz şeker
  • 5 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 kaşık un
  • 1 tutam tuz

Üzeri için :

1 paket hazır çikolata sos karışımı
Yeterli miktarda süt ile paketin üzerindeki tarife göre koyu bir kıvamda pişirilecek.

1) Fındıkların bir avucunu ayıralım ve kalanını öğütücüde incecik çekelim. Çikolatayı ben mari usulü eritip içine tereyağını katalım ve biraz soğumasını bekleyelim.

2) Çikolata, tereyağ karışımına şekeri ilave ederek mikserle iyice çırpalım ve yumurta sarılarını teker teker ilave ederek çırpmaya devam edelim.

3) İncecik çektiğimiz fındıkları, elediğimiz unu ve kabartma tozunu karışıma ilave edelim.

4) Ayrı bir kapta bir tutam tuz ve yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpalım. Iyice katılaşan ve kar haline gelen yumurta aklarını kek karışımına yavaşca ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım.

5) Yağlayıp unladığımız kek kalıbına karışımı dökelim ve önceden 170 derece ısıttığımız fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim.

6) Soğuyan kekin üzerine hazırladığımız çikolata sosu dökelim ve ayırdığımız fındıklarla süsleyelim. Siz arzu ettiğiniz bir malzeme ile de keki süsleyebilirsiniz.


Not: Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Nezaket Kalafat

OK

No comments: