08 November, 2006

Fındık ezmeli ayva tatlısı























  • 4 adet ayva
  • 3 bardak şeker
  • 3 bardak su
  • 1 bardak fındık ve şeker (üstü için)


  • Boyuna ikiye böldüğünüz ayvaların ortalarını temizleyerek çukurlaştırın. Kabuklarını soyup su, şeker ve renklendirmesi için çekirdekleriyle birlikte yaklaşık yarım saat pişirin. Çekirdekleri bir küçük tülbent içine bağlayarak kullanırsanız kolaylık olur. Daha sonra birer bardak ince kıyılmış fındık ve şeker karışımını ayvaların ortalarına paylaştırın. Üzerlerine ayvaları pişirdiğiniz şerbetten ekleyerek 180 derecede onbeş dakika fırınlayın.
    OK
    Sengül Ucak

    Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

    No comments: