08 November, 2006

İrmik tatlısı























  • 4 yumurta
  • 1/2 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 200 ml tercihen taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 150 g hindistan cevizi
  • ½ bardak un
  • 500 g irmik
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • Şerbeti için:

  • 5 bardak şeker
  • 6 bardak su
  • limon suyu / limon kabukları


  • Malzemenin tümü karıştırılarak toprak fırın kaplarının içine boşaltılır. 180°C’de 20 dakika fırınlanır. Soğuduktan sonra, hazırladığınız sıcak şerbet üzerlerine dökülür.























    Gülsen merhaba, fındığı göremiyorum, sadece adında vardı. Nereye ilave edilecek? Üzerinde görülen süslemede mi olacak?
    Tarifi biraz tarif edebilir misin? Yumurtaları çırp, irmiği kat falan gibi. Biraz havada kalıyor sanki.
    OK

    No comments: