09 November, 2006

Özel günlere fındıklı un kurabiyesi


Orijinal tarifi Meksikalılara ait olan düğün kurabiyesini bazı değişikliklerle bayram ve özel günler mutfağımıza kattık. Tereyağı bol hamurundan olsa gerek ağızda eriyor, çok lezzetli ve yapması da cok kolay. Kurabiyelerin düğün günleri ile sınırlı bırakılması kalori hesapçıları için bir uyarı olmalı!

Malzemeler (yaklaşık 30 adet için):

* ½ kap tereyağı
* 1 kap un
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 kap fındık (ince çekilmiş)
* 1 kap pudra şekeri (süslemek için)

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şeker el mikseri ile üç dakika karıştırılır. Bu karışıma önce unun yarısı, sonra diğer yarısı eklenerek karıştırmaya devam edilir. Elle yoğurarak fındıklar hamura yedirilir. 2.5 santim çapında yuvarladığınız toplar tepsiye dizilerek 170 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. On dakika kadar soğumaya bırakılan kurabiyelerin üzeri pudra şekeri ile kaplanır.

OK

Özlem & Eylem Ekici

No comments: