21 November, 2006

Lor Tatlısı


Kuru kayısı, ceviz ve fındık bıçakla dilimlenecek. Tuzsuz lor peyniri ile karıştırılıp salam misali uzunca yuvarlayarak streçe sarılacak. Sarılırken de iyice haşhaşa bulanacak. Sonra üç beş saat veya günlerce bekletin buzdolabında.

Ortasına bir adet kayısı reçeli oturtulan tabağa dilimleyerek yerleştirin lorlu karışımı. Üzerine biraz da suyundan kayısı reçelinin. Nane yapraklarının hem kendi hem de tadı yakışıyor bu tatlıya. Vazgeçilmezimiz olan fındık üstüne üstüne dökülsün ikram tabaklarının ya da kendinize ettiğiniz ikramın. Olmadı ceviz. Sahi fındık dedik dedik cevizin pabucu dama mı atıldı? A ah, ceviz kırmaya da devam lütfen.

On dakikada hallederek üzerinizden tatlı yükünü kaldıran bu nefaseti lütfen müthiş bir iş başarmış gibi ikram edin dostlarınıza.

Delicatesse canım.

Oya Kayacan

1 comment:

limoncicegi said...

Merhaba, kitap ile ilgili gelismeleri alabilir miyiz ?
tesekurler