Fındık mantolu peynir
- 4 Tomme* veya Camembert tipi peynir (veya bu şekilde pişirmeye uygun peynirlerden sizin seçtiğiniz)
- 1 su bardağı irice kırılmış fındık
- tuz, karabiber
- 1 çırpılmış yumurta
Fındıkları, tuz ve karabiberle karıştırarak bir tabağa koyun. Peynirlerinizi önce çırpılmış yumurtaya sonra fındıklara batırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 10-15 dakika 200-220° dereceli fırında pişirin. Tomme veya Camembert kullandıysanız peynirler şişecek, çatlama yapacaktir. Yanında karışık yapraklı salata ile servis edin.
* Tomme, Alplere özgü dışı küflü içi yumuşak bir peynir türü. Fındıklı mantosu ile kızartılarak da hazırlanabilen İsviçre’de kullanımı yaygın bir peynir.
OK
No comments:
Post a Comment