Fındık Ezmesi
"Fındık zamanı" etkinliğine ölçülerini kendimce oluşturduğum bu ezmeyle katılmayı uygun buldum. Sadece fındık kullanarak yaptığım ezmem, tadına bakanlar tarafından beğenildi. Aynı şekilde, badem, ceviz ve şam fıstıkla da güzel sonuçlar aldığımı söylemek isterim.
Ölçüler:
-1 su bardağı çekilmiş fındık (pudra şekeri ile bir kez daha çekilecek)
-1/2 su bardağı pudra şekeri
-1,5 çorba kaşığı gül suyu
-Vanilya, limon kabuğu rendesi.
-Tarçın, hindistan cevizi rendesi.
Yapılışı:
Tarçın ve hindistan cevizi rendesi hariç tüm malzeme karıştırılır. Eller ıslatılarak fındıktan büyük toplar yapılır. Tarçın veya hindistan cevizine bulanır. Afiyet olsun.
Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
Tarifi Veren
OK
No comments:
Post a Comment