29 August, 2006

Fındıklı Şekerleme


Malzemeler
500 gr fındık
2 kase pudra şekeri
yarım çay bardağı ılık su

Yapılışı

Fındıkları önce hafif kavurup kabuklarını temizleyin. Pudra şekeri ve ılık suyu iyice karıştırın. Fındıkları şekerli suya atarak şekerle iyice özleşmelerini sağlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip fındıkları tepsiye dökün. Kaşıkla düzgün bir şekil almalarını sağlayıp 175 C'de 15 dakika kavurun.Şekerler hafif katılaşmaya başladığında şekerlemeniz oldu demektir. Ilındıktan sonra küçük parçalara kırıp şekerliğe koyabilirsiniz.

Bu şekerlemeleri özellikle Ramazan aylarında sık yaparım. İçine fındık, fıstık ve ceviz katarak yaptığım karışık şekerlemenin de tadına doyum olmaz.


ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Gül Savaşer

OK

No comments: