28 August, 2006

Fındık Krokan


Fındık krokan en sevdiğim şekerlemelerden biri, hatta ilkidir. Özellikle evde çikolata yapımını öğrenmeden önce bayramlarda mutlaka fındıklı krokan yapardım. Bu enfes tadı denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

1 su bardağı fındık
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Tüm malzemeyi tava ya da yayvan bir tencereiçine alarak, orta hararetli ocak üzerinde sürekli karıştırıyoruz.



Şeker ve fındıklarımızın rengi karamele dönüyor.


Mermer tezgahı veya evyelerimizin iyice temizlediğimiz yan bölümünü tereyağ sürerek yağlıyoruz.


Karamelleşen fındığımızı buraya alıyoruz üstlerini bir tahta kaşık yardımı ile düzleştirerek tek sıra olmasını sağlıyoruz.


Soğuduktan sonra minik minik kırarak şekerliğimize alıyoruz.


Zuhal Yalçın

OK

No comments: