Fındık, Safran ve Fesleğenli Galeta
Fındık saati
Bu tarif ve fotograflarla ilgili maddi ya da manevi talebim olmayacak, kaynak gösterilmelerini rica etmenin disinda.
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 1/4 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı dövülmüş ve hafif kavrulmuş fındık
bir tutam safran
1 tatlı kaşığı tuz
Safranı bir ufak kâseye koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı kaynar su ilave ederek rengini salmasını bekleyin. Mayayı bir tatlı kaşığı balla ılık suya ekleyip karıştırın ve 10 dakika kabarmaya bırakın. Elenmiş un, tuz, safran ve fındıkları ekleyip on dakika kadar yoğurun. Bu süre içinde hamur elinize yapıştıkça azar azar un ekleyebilirsiniz.
Hamur elastik ve yumuşak bir hale geldiğinde yağlanmış bir kaba koyup bir saat kadar kabarmaya bırakın.
Fırınınızı 220º’de ısıtın ve elinizle uzatarak şekil verdiğiniz galetaları yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. 15-20 dakika beklettikten sonra 15 dakika (kenarları kızarana kadar) pişirin. Metal bir telin üzerinde soğuttuktan sonra ılık veya soğuk olarak servis edin. (30-35 adet galeta)
OK
No comments:
Post a Comment