Fındıklı Cacık (Artvin)
3 rendelenmiş veya ufak doğranmış salatalık
2 su bardağı yoğurt
1 avuç dövülmüş fındık
1-2 diş rendelenmiş veya dövülmüş sarımsak
tuz
üzerine ufalanmış reyhan (yerine nane veya dereotu da kullanabilirsiniz)
az zeytinyağı
(4 kişilik)
Bu cacığı yaparken yoğurdu sulandırmıyoruz. Zeytinyağı ve reyhan dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp kâselere pay edin, üzerlerine reyhan serpiştirin ve zeytinyağı gezdirin. Cacığı genelde yemek yanında bulundururuz sofralarımızda; ancak o harika bir meze olabileceği gibi, yoğurt sulandırılmadan hazırlandığında kızarmış ekmek dilimlerine de sürülebilir. Öyle lezzetli ki. Mücverlerin, köftelerin yanında sos olarak yenebileceği gibi cipslerle ve sebze çubuklarıyla da kokteyllerde sunabileceğiniz özel bir lezzet.
Yunanlılar sahip çıksa da halis mulis Türk lezzeti.
Tijen İnaltong
OK
No comments:
Post a Comment