Fındıklı Pastacıklar
- 4 yumurta akı
- 1 yumurta
- 3 yumurta sarısı
- 200 gram şeker (100 gramı ara dolgu için)
- 10 gram un
- 400 gram kestane (haşlanmış robotta irice çekilmiş)
- 200 gram tereyağ
- 175 gram fındık
- süslemek için çikolata parçaları
Fındıkların (kavrulmuş) 100 gr. kadarını robotta öğütüp, 50 gram şeker ve unu ilave ederek karıştırıyoruz. Yumurta aklarını bir fiske tuzla sertleşene dek çırpıyoruz. Kalan 50 gram şekeri azar azar ilave ediyoruz. Bu karışımı fındık ezmesi ile birleştiriyoruz. Karışımdan kaşık kaşık alıp silikon minik muffin kalıbına ya da tepsiye döşediğiniz yağlı kağıt üzerine (6cm çapında) 30 adet döküyoruz.
Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. (Fırınınızın ayarları değişik olabilir, dikkat edelim bezelerimiz yanmasın!) 30 adet bezeden 3 katlı pasta yapınca toplam 10 adet mini pastacıklar elde ediyoruz.
Ara dolgu:
Benmari usulü 100 gr. şekerle yumurta sarılarını ve bütün yumurtayı ılınıncaya kadar çırpıyoruz. Sıcak su banyosundan karışımı alıp soğuyana kadar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta yağı çırpıyoruz. Yavaş yavaş yumurta sarılarını ilave ederek pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz.
75 gram fındığı robotta krem haline getirinceye kadar eziyoruz. Yumurtalı kremaya ilave edip karıştırıyoruz.
Hazırlanışı:
Fırında pişip soğuyan bezelerden birini alıp kağıt kek kalıbımıza yerleştiriyoruz. Üzerine krema sürüp kestane serpiştiriyoruz. Bu işlemi üç kez tekrarlayıp en üste krema sürdükten sonra, çikolata parçaları ile süslüyoruz. Çikolata sosu döküp tekrar fındık serpiştirilebilir.
Not: Minik pasta yapmaya üşenirim diyorsanız; 3 adet 18cm çapında pişirdiğiniz bezelerden bir adet büyük bir pasta elde edebilirsiniz.
Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
Tuhfe Eren
OK
No comments:
Post a Comment