13 September, 2006

Fındıklı Açma


Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurtanın beyazı
  • 2 tane maya
  • Aldığı kadar un

İçi:

  • Eritilmiş tereyağ
  • Fındık

Yoğurma kabımızda önce maya ve kabartma tozunu, mayayı sütte eritinceye kadar karıştıralım. Sonra sırayla diğer malzemeleri, en son unumuzu katalım. Mayalanması için üzerini örterek bekleyelim. Hamur mayalandıktan sonra, küçük küçük parçalar alıp elimizle açalım. İçlerine eritilmiş tereyağ sürerek fındık içimizi serpelim. İstediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Ben yuvarladığım hamurların malzemesini kattıktan sonra kıvırarak sardım. Tavsiyem hamurları küçük tutmanız çünkü pişerken çok kabarıyorlar. Ayırdığımız yumurta sarılarını da üstlerine sürerek 200 derece fırında pişirelim.


Önemli not;Her hakki bloglar arasi Findik Projesine aittir.Bu yazimla ilgili hicbir maddi talebim olmayacaktir.

Arzu Şen

OK

No comments: