13 September, 2006

Elmalı Kurabiye



Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (erimemiş)
  • Alabildiği kadar un
İçi:

  • 3 tane orta boy elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı fındık
  • pudra sekeri
Tüm malzeme bir kap içinde karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. İç malzemeler küçük bir tencerede elmalar biraz pişinceye kadar karıştırılır. İç malzemenin pişmesine yakın içine iri çekilmiş fındık eklenir. Yumurtadan az büyük parçalar kopararak yuvarladığımız hamurların üzerine iç malzemeyi yerleştirilerek uçlarını kıvrılır.

Ay şekilleri alan hamurlarımız 180 derece fırında pişirilip, üstlerine sıcakken pudra şekeri serpilir.

Önemli not; Her hakki bloglar arasi Findik Projesine aittir.Bu yazimla ilgili hicbir maddi talebim olmayacaktir.

Arzu Şen

OK

No comments: