16 September, 2006

Fındıklı Kurabiye

Yerimden kalkıp mutfağa giderken amacım "fındıklı beze" denemekti. Yumurtanın akları ile şekeri çırptım. Fındıkları ekleyince kıvamı istediğim gibi olmadı, odadaki hesap mutfağa uymadı. Ben de yumurtanın sarılarını, tereyağını ve tarifte geçen diğer malzemeleri ekleyerek beze fikrimi kurabiyeye dönüştürdüm. Sonuç başarılı. Hatta çok başarılı. O halde tarifimi gönül rahatlığı ile fındık etkinliğine gönderebilirim.

Malzemeler:
4 yumurta
1 ¼ su bardağı toz şeker
150 g. erimiş tereyağ
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 yemek kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

Yapılışı:
Sıvı malzemeler iyice karıştırdıktan sonra diğer malzemeler eklenir. Un kontrollu bir şekilde koyularak yumuşak bir hamur yapılır. Bu arada fırın 175 derece ısıtılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, yuvarlak şekillendirilerek yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir. Bir tatlı kaşığı reçel suyu ile iyice karıştırılan yumurta sarısı kurabiyelerin üzerine sürülür ve her kurabiyeye bir fındık yapıştırılır.
Önceden ısınmış fırında pişirilir.


Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Hulya Yilmaz

OK

No comments: