18 September, 2006

Hanimiş Tonton Kurabiye

Aslında bundan çok daha tonton görünen kurabiyeler yaptım zaman zaman, ama nedense kurabiyelere bu ismi vermek geçti içimden. Kendileri, birkaç farklı acıbadem kurabiyesi tarifinin derlenip karıştırılıp fındık ile yapılmışı. İçi sakız gibi dışı çıtır çıtır oldu. Bu tip kurabiyeleri sevenlerin bayılacağı bir kurabiye. Hatta tadı badem ile yaptığım acıbadem kurabiyelerinden daha çok acıbademe benzedi desem yeridir.

Gerekli malzemeler:


  • 250 gram çekilip un haline getirilmiş fındık

  • 225 gram esmer şeker (bulamak için biraz tozşeker)

  • 1 yemek kaşığından biraz az kakao

  • 2 adet orta boy yumurta

  • 1 yemek kaşığı acıbadem esansı (isteğe bağlı)

Öncelikle fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakalım. Bir yoğurma kabının içine fındık, şeker ve kakaoyu koyalım. Yumurtaları ve badem esansını da ekleyip iyice birbirine yedirelim (cıvık bir hamur olacak). Bir kaşık yardımı ile hamurdan toplar yapıp hemen toz şekere bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim. 10-15 dakika pişirip fırından alalım. (Ben mini fırında yaptım ve 10 dakika çok iyi geldi. Daha uzun süre fırında kalırsa içindeki sakızlık kayboluyor, iyi ayarlamakta fayda var.) Tel üzerinde soğutup afiyetle yiyelim.

Not: Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Işıl Sözer

OK

2 comments:

Berker Yurtseven said...

ellerine sağlık ışıl çok ton ton gözüküyorlar hakikaten :)

hanimiş said...

sağol dostum berker.. ama resimler açılmıyor sanki.. burcu, oya duyun sesimi.. fırsat bulduğunuz bir zaman bakabilir misiniz? zira finduklutarifler için özel olarak büyük koymuştum resimleri..