18 September, 2006

Fındıklı Sütlü İrmik Tatlısı


Sütlü tatlılar ile hafif çekilmiş fındık ikilisini çok uyumlu bulurum. Keşkül, supangle veya muhallebi yerken üzerine fındık serpilmişse benim için kıymeti daha da artar. Buradan yola çıkarak pek çok kimsenin sade veya soslar ile tatlandırarak tükettiği sütlü irmik tatlısının içine çekilip un haline getirilmiş fındık koyarak yaptım. Aynı gün içinde tükendi bitti. Fındığın kendine has şahane aroması tatlıya geçmişti ama keşke biraz da ufalanmış fındık koysaymışım içine. Ağıza fındık parçalarının gelmesi iyi olurdu. Gerçi bu eksiği ben üzerine bol fındık dökerek giderdim. Denemek isteyenler için buyurun tarifi.:


Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg. süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş, un haline getirilmiş fındık
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • üzeri için fındık

Tüm malzeme bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kalıplara konulur, soğuk servis edilir.

Not: Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.



Işıl Sözer

OK

No comments: