15 September, 2006

Fındıklı Erişteler

Anneciğimin gönderdiği, elleriyle yaptığı erişteden iki öneri sunacağım sizlere. Ev yapımı erişteyi önce pesto sosuyla denedim, hem de fındıklı pesto sosu.

Fındık Pestolu Erişte

Haşladığım makarnayı asla soğuk suyla yıkamam. Suyu çok azalmışsa, bir miktar soğuk su ekleyip birkaç dakika bekler, sonra süzerim. Derince bir kaseye bir miktar sızma koyup makarnayı ilave eder, şöyle bir karıştırıp bolca sos eklerim. En sevdiğim yemektir pestolu makarna; pestonun her çeşidiyle, cevizli, çam fıstıklı, domates kurulu, bayılırım...




Fındıklı pesto sosu için:

- 2 kap taze fesleğen
- 1/4 kap rendelenmiş parmesan peyniri ya da eski kaşar
- 2/3 kap zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı findık
- 3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş

Yapılışı:

- Fesleğen, sarımsak, fındık ve peyniri robotta çekin, zeytinyağını ekleyin. Krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Ağzı kapalı bir kavanozda muhafaza edin.



Çökelek ve Fındıklı Erişte

Diğer makarna önerim ise, erişteye çok yakıştığını düşündüğüm çökelekle birlikte kullandığım fındıklı makarna olacak.
Fındıklı erişte de en az pestolusu kadar sevdirdi kendisini.


Hanife Icoz

OK

1 comment:

deniz said...

merhaba,

tesadüfen rastladim blogunuza.
tariflere bir göz gezdirdim ve cok begendim. özellikle findikli pestoyu cok merak ediyorum:)
tariflerinizi zaman buldukca denemeye calisacagim.
sevgiler