Fındıklı Mozaik Pasta
Mozaik pastanın hepimizin bildiği klasik bir tarifi vardır aslında. Ama ben arada bir, bu bildik tarifin dışında değişik malzemeler kullanarak mozaik pastalar yaparım. Bu tarif, tabii ki Finduk Zamanı için yapıldı ve bu sepeple de içinde hem bol fındık hem de fındığa çok yakışan kuru meyveler kullandım.
Malzemeler :
1 bardak süt
3 kaşık nutella veya benzeri
1 kaşık kakao
2 kaşık tereyağ
1 bardak iri kıyılmış fındık
4 kaşık damla çikolata
1 kaşık hindistan cevizi
3 adet kuru kayısı
3 adet kuru incir
2 paket istediğiniz cins bisküvi
1) Süt kaynatmadan ısıtılarak içine 3 tepeleme kaşık nutella, kakao ve tereyağ katılır. Homojen ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırılır.
2) Soğuyan sütlü karışıma damla çikolata, hindistan cevizi, tavla zarı şeklinde doğranmış kuru kayısı ve incir ile fındığın 3/4 bardak kadarı ilave edilir.
3) İrice parçalanmış bisküviler karşımın içine ilave edilir. Bisküvi miktarını pastanın kıvamına göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.
4) Karışım, içine streç film serilmiş bir kek kalıbına dökülerek üzeri düzlenir. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletilir.
Pastayı kalıptan ters çevirerek alalım, streç filmi kaldıralım ve kalan fındıklarla pastamızın üzerini süsleyelim.
Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
OK
No comments:
Post a Comment