04 September, 2006

Fındıklı Kirazlı / Vişneli Kek




  • 150 gr şeker
  • 125 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 125 gr un
  • 125 gr ince kıyılmış fındık
  • 100 gr rende çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 kavanoz kiraz/vişne

  • Tüm malzemeler sırasıyla eklenir ve kek kalıbına boşaltılır. Kiraz/vişneler süzüldükten sonra hafif una bulanır (pişme esnasında tamamen dibine çökmelerini engellemek için) ve kek harcının üzerine yayılır. 175°C’de 40-45 dakika fırınlanır.

    Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

    Gulsen Ucak
    OK

    No comments: