04 September, 2006

Fındıklı Kurabiye

  • 4,5 su bardağı un
  • 250 gram yumuşak tereyağ
  • 2 yumurta (1yumurtanın akı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
  • yarım bardak fındık kırığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Sıvı yağı, tereyağını, tozşekeri ve yumurtayı iyice yoğuralım. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve fındık kırığını ilave ederek tekrar elimizle iyice yoğuruyoruz. Ufak ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayın veya istediğiniz değişik bir şekil verin. Şekli verdikten sonra yumurta akına batırıp yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine fındıklarımızı batırarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika pişirelim.

NOT: Eğer üzerinde de fındık kırığı olsun derseniz yarım bardak fındık kırığını bir bardak olarak ayarlayın yarısını içine yarısını üstüne katılıcak şekilde....

Tuğba Rakunt

OK

No comments: