01 September, 2006

Fındıklı Dondurma


Malzemeler:

  • 250 gr. ricotta peyniri (tuzsuz lor ya da süzme yoğurt kullanabilirsiniz ancak ricottanın verdiği lezzete yakın olur mu bilemem!)
  • 50 gr. tereyağ
  • 1 paket hazır süt kreması
  • yarım paket vanilya
  • 2 adet kuru kayısı
  • yarım su bardağı böğürtlen ve frambuaz (çilek de yakışır)
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı çekilmiş fındık

- Peyniri derince bir kaba alalım. Üzerine eritip ılıttığımız tereyağını ekleyip güzelce çırpalım
- Çırparken yavaş yavaş kremayı da ekleyip bir kenarda bekletelim
- Kayısıları kare kare doğrayıp bir kaseye alalım, üzerine frambuazları ve böğürtlenleri de ekleyip karıştıralım
- Meyvelerin üzerine pudra şekeri ve vanilyayı serpiştirelim
- Fındıkları da ilave edip karıştıralım
- Meyveli karışımı kremalı karışımla buluşturup tekrar karıştıralım
- (Plastik) çukur bir kabın içine streç folyo (yoksa dert edinmeyin temiz bir poşet te aynı işlemi görür) yerleştirip karışımı dökelim ve üzerini bastırarak düzelttikten sonra buzdolabında 2 -3 saat bekletelim. Daha sonra buzluğa kaldırıp 2 saat daha bekletelim.
- Kalıptan çıkarıp isteğimiz malzeme ile süsleyelim.

Tarifi Veren


OK

No comments: