01 September, 2006

Fındıklı Pasta

Tarifini verdiğim bu pasta Almanlar'a ait olup, yüz yıllık bir geçmişi var. Yapımı ve malzemesi kolay olan bu pastayı denemenizi öneriyorum.

Malzemeler


  • 125 gr şeker
  • 4 yumurta
  • 175 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir fiske tuz
  • 1 fincan süt
  • 1,5 su bardağı kavrulup öğütülmüş fındık
  • 50 gr çikolata rendesi
  • 1-2 damla rom
  • 250 gr un
  • Üzerine yarım kase pudra şekeri ve fındık

Yapılışı

Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıp yağı ekleyin, arkasından fındık ve çikolata hariç tüm malzemeyi ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Son olarak fındığı ve çikolatayı ekleyip karıştırarak hamuru hazır hale getirin.

Kelepçeli kalıbı yağlayıp hamuru içine döküp 175 C'de pişirin. Pişen pastayı iyice soğuttuktan sonra pudra şekerini 2 yemek kaşığı su ile bulamaç haline getirip pastanın üzerine pasta fırçası ile sürün.

Ayırmış olduğunuz fındıkları bu bulamaca batırıp pastanın kenarlarına dizin. Üzerine krem şanti ekleyerek servis yapın. Mutlaka kahve yanında yemenizi tavsiye ederim. Zevki ve lezzeti de orada gizli belki de!

ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Tarifi Veren

OK

No comments: