Fındıklı Islak Kek
Hafta sonunda bir yabancı dergiden Fındıklı Islak Kek tarifi denedim. Bu sabah kardeşimin en çok istediği bölüm olan Bilkent Uluslararası İlişkileri kazandığını öğrenince, hem onun sevdiği bu keki yazayım, hem de ileride dönüp okuduğumda bu günü hatırlayayım istedim.
Tarifin aslında 150 gr tereyağı, 300 gr çikolata ve 1,5 bardak kahverengi şeker kullanılıyordu. Ben bu miktarları azaltıp beyaz şeker kullandım.
Malzemeler:
- 125 gr tereyağ
- 180 gr bitter çikolata
- 1 su bardağı (165gr) toz şeker
- 4 yumurta, çırpılmış
- 1 su bardağı (150 gr) un, elenmiş
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş
Hazırlanması:
- Fırını 175C'ye getirin. Küçük boy bir borcama (tarifin aslında 20x30cm boyutlarında kap deniliyordu) yağlı kağıt serin.
- Tereyağı ve çikolatayı aynı tavada düşük ısıda eritin. Çikolatalı karışımı bir kaba alıp şeker ve yumurtayı ekleyin. Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ekleyip karışımı kaba dökün. (ben karıştırma işlemlerini çırpma teli ile yaptım.)
- Fırındaki kekinizi kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak halâ ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin. Kendi kabında soğutup, dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.
OK
No comments:
Post a Comment