05 September, 2006

Fındıklı Zebra Kurabiye


Hem şeker hem yağ miktarı az, üstelik katı değil sıvıyağla yapılıyor...

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 ml lik bardaklardan)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr.lik), %70 kakao yağı içeren
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Bulamak için pudra şekeri

Yapılışı:

Şeker, yumurta, kakao ve sıvıyağı iyice çözülene kadar çırpalım. Çikolatayı benmari usulü eritelim ve soğuduktan sonra yumurtalara katalım. Un, kabartma tozu ve vanilya eklediğimiz hamuru bir saat kadar dinlendirelim. Daha sonra tatlı kaşığı büyüklüğünde yuvarlayıp pudra şekerine bulayarak, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tepelerine hafifçe bastırarak birer fındık yapıştıralım. 190 derece fırında 10 dakika pişirelim. Üstlerinin hafif çatlayıp zebra deseni görüntüsünün çıkması gerekiyor. Sonra da afiyetle yiyelim...

Evren Bilgin

OK

No comments: