Romlu Çikolatalı Fındıklı Kek
İşte eşimin, “Bu şimdiye kadar yediğim en güzel kek,” dediği bol çikolatalı ağız tadı...
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2/3 su bardağı un
- 1 kahve fincanı nişasta
- 100 gr tereyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı kakao
Üst kaplama için:
1 paket 200 gr krema (kaymak)
2 paket bitter çikolata (160 gr)
2 yemek kaşığı rom
Krokan:
1 su bardağı kırılmış fındık
4 yemek kaşığı toz şeker
Kek için yumurta ve şekeri çırpalım. Tereyağını ocakta eritip ateşten alarak içine çikolatayı kıralım ve iyice eriterek ılıtalım. Ilınan tereyağlı karışımı yumurtalara ekleyelim ve çırpalım. Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu başka bir kapta karıştırıp karışıma yedirelim. Yirmi santim çapındaki kelepçeli kalıbımızın her tarafını alüminyum folyo ile kapladıktan sonra karışımı içine aktaralım ve 185 derecede 45 dakika pişirelim. Alüminyum folyo ısıyı daha hızlı iletebildiği için keki ara ara kontrol etmekte yarar var. Fırından fırına da değişkenlik gösterebileceğinden 45 dakikadan önce pişebilir. Batırdığınız kürdan kuru çıkarsa kek pişmiş demektir.
Keki kaplamak için ocakta erittiğimiz kremanın içine iki paket bitter çikolatamızı kırarak eritmeyi sürdürelim. Romu da ekleyerek karıştıralım ve hafifçe katılaşmaya bırakalım. (Acelesi olanlar 10 dakika kadar buzlukta tutabilir.) Kekimizin üstüne bolca yayalım.
Dört yemek kaşığı toz şekeri tavada iyice eriterek hafif kahverengine döndürelim. İrice kırdığımız fındıkları ekleyip çok çabuk karıştıralım ve alüminyum folyo üstüne yayalım. Soğuduktan sonra parçalayalım ve kekimizin üstündeki çikolata soğumadan bolca serpelim. Kekimizi buzdolabında muhafaza edelim.
Evren Bilgin
OK
No comments:
Post a Comment