19 September, 2006

Kahveli Nusskuchen


Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • bir çimdik tuz
  • 1 su bardağı kavrulup öğütülmüş fındık
  • 2 çay kaşığı neskafe, 2 yemek kaşığı sıcak su
  • çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması

  • 1 paket labne
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı neskafe, 2 yemek kaşığı sıcak su

Yapılışı:

Önce kremayı pişirip bir tarafta soğuttuktan sonra labne ile iyice çırpıp bekletelim.

Diğer taraftan 4 yumurta ve pudra şekerini iyice çırpalım, bu çırpma işlemi çok önemli. Ardından yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Sırasıyla neskafeli suyu, fındığı, sonra da un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip kenarlarını da yağladıktan sonra, çırptığımız karışımı içine aktarıp 175 derecede pişirelim. Pasta pişip soğuduktan sonra yapmış olduğunuz kremayı üzerine döküp, fındık ve rende çikolatalarla süsleyip servis yapalım.

(Pasta kreması, hazır olarak satılan şekerli kremalardan da olabilir. Bu durumda kremaya kahveli suyu ve bir yemek kaşığı da tereyağını ekleyip karıştırarak pastanın üzerine sürün.)

Önemli not:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Gül Savaşer

OK

1 comment:

Oğuz Yılmaz said...

elinize sağlık fındık ekibi. valla ben bile bir karadenizli olarak şaşırdım fındığın mutfakta bu kadar sık kullanılabilir olmasına..