23 October, 2006

Fındıklı Müsli

Müsli, İsviçre'den yayılarak dünyada sabah veya akşam üstü kahvaltılarında çok tüketilen bir gıda türü. Hazır alınan kutuların yerine evde hazırlananı tercih ederseniz eğer, çok daha sağlıklı bir sonuca varacağınız da kesin. Çocukları alıştırması biraz zor olsa da, denemeye değer.

  • 100 gr fındık, kabuksuz
  • 50 gr ceviz, kabuksuz
  • 50 gr badem (veya Antep fıstığı), kabuksuz
  • 200 gr yulaf, kuru ve yassılaştırılmış
  • 75 gr ayçiçek çekirdeği, kabuksuz
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker

Fırını 190 dereceye ayarlayın. Fındık, ceviz ve bademi mutfak robotunda un ufak olmamalarına dikkat ederek, irili ufaklı kıyın. Yulaf ve ayçiçek çekirdeklerini kıyılan malzemeyle karıştırıp bir tepsiye yayarak fırınlayın. On dakika kadar sonra tepsiyi fırından alın ve içindekileri karıştırın. Kavrulup renkleri dönene kadar 7-8 dakika daha fırınlayın. Bu aşamada malzemenin yanmaması için dikkatli olmanız gerekiyor. Fırından aldığınız kavrulmuş malzemenizi tepside soğutun. Tamamen soğuduktan sonra şekeri serperek karıştırın ve kapalı kavanozda saklayın. Kahvaltı için süt veya yoğurtla servis edin. Kavanozlamadan önce içine kuru üzüm veya ufak ufak doğranmış kuru kayısı da karıştırabilirsiniz.

Not: Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

OK
Ceviz

No comments: