21 November, 2006

Fındıklı Brokoli Çorbası


Malzemeler:

500 gr brokoli
2 havuç
4 bardak su / et suyu
2 bardak süt (dilerseniz süt ve krema karışımı)
2 kaşık tepeleme un
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 bardak toz fındık
servis yaparken kullanmak için bir miktar çekilmiş fındık

Brokoli ve havuç ayrı ayrı haşlanarak ezilir. Sıvı yağ ve un, un beyazlayıp çiğ kokusunu kaybedene kadar kavrulur. Üzerine süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır. Bu aşamada tel çırpıcınızı kullanırsanız pütürsüz bir karışım elde edersiniz. Su, et suyu, tuz, brokoli ve havuçları da ilave ettikten sonra kaynayana kadar pişen çorbanın altı kısılarak beş dakika kadar kaynatmaya devam edilir.

Son olarak içine toz fındığı ekleyip karıştırdıktan sonra tabaklara alınarak, üzerinde fındık ve taze çekilmiş karabiberle servis yapılır.

OK

ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.


Zuhal Yalçın

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

teşekkurler