20 November, 2006

Fındık mantolu peynir

  • 4 Tomme* veya Camembert tipi peynir (veya bu şekilde pişirmeye uygun peynirlerden sizin seçtiğiniz)
  • 1 su bardağı irice kırılmış fındık
  • tuz, karabiber
  • 1 çırpılmış yumurta

Fındıkları, tuz ve karabiberle karıştırarak bir tabağa koyun. Peynirlerinizi önce çırpılmış yumurtaya sonra fındıklara batırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 10-15 dakika 200-220° dereceli fırında pişirin. Tomme veya Camembert kullandıysanız peynirler şişecek, çatlama yapacaktir. Yanında karışık yapraklı salata ile servis edin.

* Tomme, Alplere özgü dışı küflü içi yumuşak bir peynir türü. Fındıklı mantosu ile kızartılarak da hazırlanabilen İsviçre’de kullanımı yaygın bir peynir.

OK

Dilek U. Ekinci

1 comment:

camelia said...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Petitchef.com