20 November, 2006

Fındık mantolu peynir

  • 4 Tomme* veya Camembert tipi peynir (veya bu şekilde pişirmeye uygun peynirlerden sizin seçtiğiniz)
  • 1 su bardağı irice kırılmış fındık
  • tuz, karabiber
  • 1 çırpılmış yumurta

Fındıkları, tuz ve karabiberle karıştırarak bir tabağa koyun. Peynirlerinizi önce çırpılmış yumurtaya sonra fındıklara batırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 10-15 dakika 200-220° dereceli fırında pişirin. Tomme veya Camembert kullandıysanız peynirler şişecek, çatlama yapacaktir. Yanında karışık yapraklı salata ile servis edin.

* Tomme, Alplere özgü dışı küflü içi yumuşak bir peynir türü. Fındıklı mantosu ile kızartılarak da hazırlanabilen İsviçre’de kullanımı yaygın bir peynir.

OK

Dilek U. Ekinci

No comments: