20 November, 2006

Akdenizli Biftek Sarma


Her biri 70-100 gr arası dört kuzu biftek ince dövülerek hazırlanır. İç harçta kullanılacak yarım su bardağı kurutulmuş domates önceden zeytinyağında marine edilir. Domateslere yarım bardak çekirdeksiz zeytin, iki diş sarmısak, birer demet maydanoz ve fesleğenle yeterince tuz karabiber eklenir. Malzeme ince ince doğranarak karıştırıldıktan sonra biftek içlerine paylaştırılarak yayılır. Pişme sırasında dağılmaması için, sıkıca sarılan biftekler mutfak ipi veya kürdanla tutturulur.

Sarmaları iki kaşık fındık yağında 2-3 dakika kadar etraflıca kızartıp, fırınlayacağınız sıcak tepsiye yerleştirin. Tavada kalan yağlı et suyunu sakın atmayın, az sonra fındıklı sos yapımında kullanacağız. Fırını alttan ve üstten eşit ısı veren gril ayarına getirin ve etlerin kurumamasına dikkat ederek pişirin.

Sarmaları çevirdiğiniz yağın içine, sosta arzu edilen miktarda kıyılmış fındık, kiraz veya hurma domates, çekirdeksiz zeytin ve kekik ekleyerek tuz biber tadını ayarlayın. Bir süre kavurur gibi pişirerek etlerle servis yapın.

OK

Dilek U. Ekinci

No comments: