- 225 g yumuşamış tereyağ
- 2/3 bardak şeker
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon rendesi
- 1 yumurta sarısı
- 2 1/4 bardak (ya da kurabiye hamuru kıvamı tutturacak kadar) un
- 1 1/2 bardak kadar önce fırınlanıp kabukları çıkarılmış, sonra robotta ince çekilmis fındık
- 1 bardak hazır kakaolu fındık kreması (kurabiye başına 1/2 tatlı kaşığı kadar fındık kreması yetiyor.)
- Arzu edilirse üstüne pudra şekeri
- Fırını 162 C'ye ısıtın
- Bir kasede şeker ve tereyağını çırpın. Vanilya, yumurta sarısı ve limon rendesini ekleyerek çırpmayı sürdürün. Buna un ve çekilmiş fındığı da ekleyip güzelce karıştırarak kurabiye hamurunuzu oluşturun.
- Hamurunuzdan ceviz büyüküğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın. Fırın tepsinize aralıklı olarak yerleştirin (Tepsiyi yağlamaya gerek yok.) Baş parmağınızla her bir kurabiyenin ortasına bir çukur yapın.
10 ila 15 dakika pişirdikten sonra, kenarları kızarmaya başlayınca kurabiyeleri fırından alın. Çukurları, kurabiyeler henüz sıcakken yaklaşık yarım tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması ile doldurun. Fırın tepsisinden servis tabağına çıkartın. Arzu ederseniz üzerlerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. (Bu malzemeden yaklaşık 4 düzine kurabiye çıkıyor.)
Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
Zinnur Doğanata
OK
No comments:
Post a Comment