31 August, 2006

Finduklu Mereng


Hüsranla biten ilk denememden sonra bu sefer başardım. Finduk etkinliğini kitaplaştırmak için o kadar uğraşıldı ki, ben sadece bir tarif ekleyebileceğim için biraz kötü hissettim. Olsun çorbada tuzum olur umarım.

Malzemeler (10-12 parça):
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı şeker
- bir çay bardağı fındık
- bir çay kaşığı tarçın
- rendelenmiş yarım limon kabuğu

Fındıklarımızın iç kabukları varsa, sıcak suda biraz bekletip kabuklarını soyarız. Daha sonra kavrulan fındıkları un haline gelene kadar ezer, eleyerek merenge katılacak şekle getiririz. (Kavrulmuş fındık kullananlar için söz konusu değil.)

Yumurta akları cam veya porselen bir kasede, mikser yardımı ile kar haline gelene kadar çırpılır. Daha sonra şeker, kaşıkla azar azar atılarak karıştırılmaya devam edilir. (Köpüğün sönmemesi için şekerin dikkatli eklenmesi gerekmektedir.) Aynı işlemi toz haline gelmiş fındık için de yaparız. En sonunda tarçın ve limon kabuğu eklenir ve karıştırılır.

Fırın 175 dereceye getirilerek 10 dakika beklenir. Hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine kaşıkla, parçalara ayırarak dökülür.
Kızgın fırında 25 dk pişirilir. Pişen merengler yağlı kağıdı ile beraber sıcak olmayan bir tepsi veya tabak içine alınır; 20 dakika kadar soğuması beklenir. İsteğe göre soğuduktan sonra çikolata sosuna batırılırak kurutulur.

ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Süheyla İkiz

OK

No comments: