31 August, 2006

Fındıklı Köy Ekmeği


Ekmek yapmak üzere mutfağa girdiğimde, gözüme oracıkta duran fındıklar ilişti. "Bari fındıklı olsun ekmeklerim, benim de çorbada tuzum bulunsun," dedim. Gerçi pek alengirli bir tarif değil benimki ama lezzetine bakınca fikriniz değişecek, keyfiniz yerine gelecek.

(Ekmek makinesinde, yapımı kolay bir tarif)

Malzemeler:

  • 320 ml su
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 bardak un (yulaf, kepekli, çavdar, normal karıştırabilirsiniz)
  • 1 paket instant maya
  • 2 avuç fındık içi

Malzemeleri ekmek makinesinin içine atıyorsunuz. Hamur yap programı olan 8 nolu tuşa basıp 1,5 saat hamurun makinada yoğurulup, mayalanmasını bekliyorsunuz. Hamur hazır olunca yumruğunuz büyüklüğünde hamurları bölüp içine fındık içlerini yerleştirerek elinizle şekil veriyorsunuz. Sonra da fırında 200 derecede, takriben 45 dakika pişiriyorsunuz.

Tarifi Veren: İpek Tunçbilek

OK

No comments: