Fındık Dolgulu Kapkek
Ne zamandır güzel bir kapkek tarifi peşindeydim. İnternet yetişti imdada yine. Genel bir muffin tarifi buldum ve artık dilediğim malzemeyle; hem tatlı, hem tuzlu muffinler, hem de kapkekler hazırlayabileceğim. Ben fındıklı hayaller kurarken, fındık ezmesi dolgulu, çikolata kaplı bir kapkek gelmişti gözlerimin önüne. Hemen işe koyuldum. Önce tamamen kendi uydurmam olan, fındık ezmesine gelelim.
Fındık Ezmesi
- Kavrulmuş fındık
- Bal
- Kaymak
Kapkek tarifi ise şöyle:
- 425 gr un
- iki tatlı kaşığı kabartma tozu
- ½ tatlı kaşığı karbonat
- ½ tatlı kaşığı tuz
- 115 gram katı soğuk yağ
- 200 gr toz şeker
- 3 iri yumurta
- Vanilya
- 250 ml yoğurt
Hamuru hazırladığımda son derece katı geldi gözüme, korktum ama tarife güvendim ve fırınladım. Güvenmekte haklıymışım, muhteşem kıvamda kapkekler elde ettim.
Soğuyunca, keklerin tepesinden bıçak yardımıyla koniler çıkardım ve konilerin altlarını kestim. Böylece içi boş, kapaklı kaplarım oluştu. Ortasına fındık ezmesi doldurdum ve kapağı kapattım. Üzerine de 200 gram kuvertür çikolata ve 100 gram kremadan elde ettiğim ganajı sıvadım. Baktım üzeri biraz süs istiyor, bir muzu incecik dilimledim ve her kekin üzerine bir dilim muz yerleştirdim.
Çok ama çok sevdik.
Burcu Temiz Tozluyurt
OK
No comments:
Post a Comment