28 August, 2006

Körili Fındıklı Tavuk Salatası


Körili fındıklı tavuk salatasına internette gezinirken rastlamıştım. Oregon fındıkları ile hazırlanmış bir tarifti. Ne yazık ki ben de Türk fındığı bulamadım buralarda, aldıklarımın California'dan gelmiş olma olasılığı yüksek. Kalorisi yüksek ama tadı çok güzel olan bu tarifi fındık etkinliğimiz için uyguladım. Mayonezin girdigi her şey nedense lezzetli olur benim icin.

(1 kap =250 ml.lik ölçü)

Malzemeler:

  • 2 kap pişmiş, küp kesilmiş tavuk eti
  • 1/2 kap kesilmiş kereviz sapı
  • 1 elma, küçük küçük doğranmış
  • 1 yemek kaşığı ince ince kesilmiş yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2/3 kap kırık fındık
  • 1/2 kap mayonez
  • 2 yemek kaşığı ekşi krema (süzme yoğurt olabilir)
  • 2 çay kaşığı kori baharatı
  • süslemek için kuru üzüm
Elma hariç tavuk, kereviz sapı, yeşil soğan, kapari ve fındık karıştırılır. Diğer yanda mayoneze ekşi krema ve köri baharatı ilave edilir. Sonra bu iki karışım bir araya getirilir. Buzdolabında en az dört saat bekletilir. Ertesi gün servis yapmadan önce limonlu suya batırılmış elmalarla karıştırılır. Tarifte içi oyulmuş kavunun icine konularak servis edilebileceğine dair bir öneri vardı. Orası size kalmış. Ben pita ekmeğin içine koyup servis yaptım.

Zeynep Nevin Gerek

OK

No comments: