28 August, 2006

Fındıklı Kahverengi Pilav


  • 1 kap kırık fındık
  • 3 kap tavuk suyu (haşlama suyuna patates, kuru soğan, havuç, tane karabiber ve kereviz sapı koyulmuş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ya da zeytinyağ
  • 1,5 kap kahverengi pirinç
  • 2 yemek kaşığı maydanoz

Fındıklar kavrulmamışsa bir tavada kavrulup kenara alınır. Üç kap tavuk suyu ve iki yemek kaşığı yağ kaynatılır. İçine kahverengi pirinç eklenip karıştırılır ve kaynamaya başlar başlamaz altı kısılır. Yaklaşık 17-18 dakika, pirinçler suyu iyice çekene kadar beklenir. İçine kavrulmuş fındık ve maydanoz karıştırılır.

Zeynep Nevin Gerek

OK

No comments: