Lezzet Ötesi Peşmelba
Malzemeler:
İnce dövülmüş fındık krokan
Dilediğiniz bir dondurma çeşidi (aslı herzaman sade dondurmadır)
Krem şanti
Şeftali konservesi (şeftali mevsiminde tazesi de olabilir)
Yapılışı:
Öncelikle peşmelbamızı sunacağımız bardak veya kaselerimizi buzlukta soğutuyoruz. Soğuyan kaplarımızın altına krokan yatak oluşturuyoruz.
Krokanların üzerine miktar ve çeşidini arzumuza göre ayarlayacağımız dondurmalarımızı yerleştiriyoruz. Ben vişne-kaymak-çikolata üçlüsü ile yaptım.
Dondurma toplarımızın üzerine de şantimizi sıkıyoruz. Beyaz, çilekli veya kakaolu şanti seçenekleri arasından ben kakaoluyu tercih ettim.
Krem şantimizin üzerine tekrar fındık krokanımızdan serpip istediğimiz şekillerde kesilmiş şeftali ile süslüyoruz.
ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
Tarifi Veren
OK
No comments:
Post a Comment