Ponçik Usulü Fındıklı Kakaolu Pastamsı
Hem bir fındıksever ,hem de bir Karadenizli olarak 'Finduk Zamanı' projesi için bir pasta uydurdum. Tembel, üstelik de pandispanya yapımı konusunda pek becerikli olmadığım için hazır karışım pandispanya unu kullandım.
Pandispanya hamurumu paketteki ölçülere göre hazırladım. Dikdörtgen bir fırın kabını yağlı kağıtla kaplayarak hamurumu aktarıp spatulayla üstünü düzelttim. Fırınımı önceden 170 dereceye ayarlayıp ısıtmıştım. Pandispanyamı yaklaşık 35 dakika kadar bu ısıda pişirdim.
Pandispanya pişerken ben de bir krema hazırladım.
3 bardak süt, 2 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı şekeri , beş dakika çırpılmış 3 yumurta sarısının içine ekleyip şöyle bir karıştırdım. Sonra içine 50 gram kakao ekleyerek orta ateşte krema kıvamına gelene kadar pişirdim. İçine iki paket vanilya ekleyip soğuması için buzdolabına kaldırdım.
Bu arada soğuyan pandispanyayı boyuna üç parçaya böldüm. Birer çorba kaşığı nescafe ve şekeri bir bardak sıcak suya karıştırdım. İçine üç çorba kaşığı kadar Moka likörü eklediğim sıvıyla pandispanyamı ıslattım.
Bu arada krema soğumuştu. İçine bir paket toz krem şanti ve bir kahve fincanı moka likörü ekleyerek mikserle çırptım. Fırında ikinci kez kavurduğum fındıkları iri iri çekerek bir kase kadar çekilmiş fındık elde ettim.
Islatılmış pandispanya parçalarından birini tabağa koydum. Üstüne bol krema sürdüm. Kremanın üstüne bol fındık ve birkaç adet damla çikolata ekledim. İkinci ve üçüncü katları da da aynı şekilde tamamladıktan sonra, pastamın dışını bol kremayla sıvayıp üstünü fındıkla süsledim.
Gül Can
OK
No comments:
Post a Comment