05 September, 2006

Tuzlu Kek


Fındıklı tarifler çağrısında ben de varım. İşte annemin en sevdigim tuzlu keklerinden biri. İçinde sadece fındık değil ceviz de var. Yapmasi basit üstelik lezzeti harika.

Tuzlu Kek

Baş rolde:

  • 1 avuç FINDIK
Yan rollerde:
  • 4 yumurta
  • 1 orta boy kase yoğurt
  • 1 su bardağı peynir
  • 1/2 su bardagı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 200 gr un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat üzerine yarım limon suyu
  • (karbonatı kabartmak için)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 avuç ceviz
Sıra ile bütün malzemeler bir kaba koyuluyor. (*)
Ahşap bir kaşıkla ya da karıştırma teliyle yavaş yavaş karıştırılıyor.
Yağlanmış ve unlanmış kalıba koyularak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişiriliyor.

İşte bu kadar!

* İsteğe göre uygulanmak üzere biraz daha ayrıntılı bir tarif: Yumurtaları, yoğurdu, erimiş tereyağını ve sıvıyağı 1 dakika telle çırpın. Unu ve karbonatı ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. En son ince doğranmış maydanoz, dereotu, peynir, ceviz ve fındığı ekleyin.

Tarifin, yazının, resmin her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiç bir maddi talebim olmayacaktır

Duygu Semizoğlu

OK

No comments: