Fındıklı Tavuk
Şimdi bunun pastanede işi ne diye sorarsanız haklısınız ama fındıklı tarifler için Bizim Pastane'ye ikinci defa "tavuk" giriyor. Bu tarif için kesin ölçüler veremeyeceğim çünkü el altındaki artık malzemeyi değerlendirerek ve ölçüp biçmeden yaptım. Sonuçtan memnun kaldiksa da, yedikten sonra aklima daha iyi bir fikir geldi. Gerçi daha denemedim ama fındıkları baharatla soteleyip fırınlamak, sonra da tavukları bu fındıkla kaplamak çok daha güzel sonuç verecek, bundan eminim. Siz denerseniz mutlaka öyle yapin. Benim aklımda acı biber, tuz, kekik ve biberiye gibi baharat karısımları var ama acı biber, sarımsak tozu ve soya sosu da fındıkları çeşnilendirmek için güzel olabilir. Hangi şekilde denenirse denensin, sonuç şu ki fındık tatlılara olduğu kadar tuzlulara da yakışıyor.
Unu, yumurta akını ve findıkları tavuk parçalarını içine alabilecek büyüklükte kaplara yanyana koyun. Bu tarif için hem ocak üstünde, hem fırında kullanılabilecek bir tavaya ihtiyacınız olacak. (Ben demir tavamda yaptim.) Tavaniza biraz yağ koyup kızdırın. Fırınınızı 175C ye ısıtın. Tavuk göğsü şeritlerini öce una, sonra yumurta akına bulayın. Fındıklarla her yanını kaplayın ve tavaya koyarak altını pişirin. Kullandığınız tavuk parçalarının büyüklüğüne göre süre değişecek tabii. Bir kürdan batırıp tavuğun suyunun renksiz olduğunu görerek piştiğinden emin olabilirsiniz. Tavuk göğsü genelde çabuk piştiğinden fazla fırında bırakmamak lazım ama fındıklar tavuğun kurumamasina yardimci oluyor bu tarifte.
Eğer findıkları baharatlamak isterseniz, içine arzu ettiğiniz baharatlari eklediğiniz azıcık tereyağını (ya da nasıl yağ tercih ediyorsanız onu) ısıtın. Çekilmis fındıklarınızı ekleyip karıştırarak baharatların eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Sonra lezzetin daha belirginleşmesi için baharatlı fındığınızı fırınlayın. Biraz soğuduktan sonra yukarıda verilen tarifteki şekilde tavukları kaplamak icin kullanın. Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
Zinnur Doganata
OK
No comments:
Post a Comment