02 September, 2006

Fasulyeli Fındık Tart


1 kase kuru fasulye
1 kase fındık
1 kase toz şeker
3 adet yumurta

Fasulyeyi bir gece evvelden ıslatıyoruz. Islattığımız fasulyeyi helmelenene kadar iyice pişirip robottan geçiriyoruz. Pişen fasulyenin suyundan azar azar robota ilave ederek bozadan biraz koyu bir kıvam elde ediyoruz.


Yumurta sarılarını beyazlarından ayırıyoruz. Sarıları toz şekerle birlikte mikserle çırpıp akları da bir fiske tuzla köpürtüyoruz.



Fındıklarımızı robottan geçirerek tahta kaşıkla fasulyemize karıştırıyoruz. Yumurta sarılı karışımı da ilave ederek, en son aşamada köpürttüğümüz yumurta beyazlarını karışıma ekleyerek, tahta kaşıkla ve köpüren yumurtayı söndürmeden birbirine yediriyoruz.



İster bir tart kalıbında, isterseniz porsiyonluk sufle kalıplarında

önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Zuhal Yalçın

OK

No comments: