Fındıklı krokan
Finduk Zamanı için şık görünümlü bir tarif.
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
2 damla limon
Su
1 su bardağı fındık
Kürdan
Hazırlanışı
- Teflon tavadaki şekere üstü ıslanacak kadar su konulur.
- Limon eklenir.
- Ocağın altı kısık olacak şekilde yakılır.
- Hiç karıştırmadan şekerin rengi bal rengine dönene kadar beklenilir.
- Fındıklar kürdanlara batırılır.
- Fındıklar karamelize olan şeker ile kaplanır.
- Uygun bir kap içinde donmaya bırakılır.
Tavayı temizlemek için içine su doldurup kaynatın. Şeker suda eriyip gider.
Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
Saide Devletşah Alhanlıoğlu ÖzcanOK
No comments:
Post a Comment