02 September, 2006

Fındıklı krokan

Finduk Zamanı için şık görünümlü bir tarif.


Fındıklı Krokant

Fındıklı Krokan

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker

2 damla limon

Su

1 su bardağı fındık

Kürdan

Hazırlanışı

  • Teflon tavadaki şekere üstü ıslanacak kadar su konulur.
  • Limon eklenir.
  • Ocağın altı kısık olacak şekilde yakılır.
  • Hiç karıştırmadan şekerin rengi bal rengine dönene kadar beklenilir.
  • Fındıklar kürdanlara batırılır.
  • Fındıklar karamelize olan şeker ile kaplanır.
  • Uygun bir kap içinde donmaya bırakılır.

Tavayı temizlemek için içine su doldurup kaynatın. Şeker suda eriyip gider.

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Saide Devletşah Alhanlıoğlu Özcan

OK

No comments: