Fındıklı Bisküvi
Malzemeler:
150 gr. tereyağ
75 gr. şeker
2 yumurta
140 gr. un
60 gr. soya unu
½ çay kaşığı kakule
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
75 gr. fındık tozu
50 gr. fındık
2 kaşık soya sütü
Yapılışı:
- Yağ ile şekeri iyice çırpalım.
- Yumurtaların sarılarını ayıralım (1 yumurta sarısı daha sonra üzerine sürülecek).
- Yumurta aklarını ilave edip karıştıralım.
- Yumurta sarısı, kakule, tarçın, kabartma tozu, tuz, fındık tozu, un ve soya ununu ekleyip tekrar iyice karıştırıp hamurumuzu yoğuralım. Un az gelirse ilave edebiliriz.
- Hamuru 1 saat dinlendirelim.
- Yumurta sarısı ile soya sütünü karıştıralım.
- Hamurumuza şekil verip tepsiye dizelim.
- Hazırladığımız soya sütlü yumurtayı üzerlerine sürelim.
- Bisküvilerin ortasına yarım ya da bütün fındık batırıp fırında 6-8 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarıp ızgarada soğutalım.
Tuhfe Eren
OK
No comments:
Post a Comment