11 September, 2006

Fındıklı Flan veya Krem Karamel


Blogumu takip eden herkes bilir. Benim Amerika'da doktorasını yapan bir ablam var, biricik. Arada mesafe olsa da biz birbirimize çok yakınız ve onun fındıklı tariflerimizden haberi var. Taa oralardan kendi krem karamel tarifini gönderdi. Bana da uygulamak ve sizlerle paylaşmak kaldı. İşte ablam Selma İkiz Maga'nın krem karamel / flan tarifi.

Malzemeleri :

  • 1/3 bardak şeker
  • 3 çırpılmış yumurta
  • 1 bardak süt ( 2-3 kaşık daha fazla da olabilir)
  • 1 çay kaşığı vanilya

Karamel için :

  • 1/3 bardak şeker
  • 1/4 bardak fındık
Fındıkları dövdükten sonra bir tavaya alarak orta hararetli ateşte bir miktar kavur (ne kadar kavrulacağı sana bağlı ama yakmamaya dikkat et, acılaşır). Yeterince kavrulmuş fındıklara şekeri ekle.

Şeker erimeye başlayınca tavayı hafif hafif sallayarak karamel kıvamına gelmesini bekle. Bu karışımı 15-20 santimlik düz bir kaba veya paylaştırarak küçük kapların içine dök. Karamel ve fındıkların tüm tabana yayılmasını sağla. Şeker ve yumurtaları yavaş yavaş çırp (çok köpüklenmesi iyi değil), şeker eridikten sonra sütü ekle ve yavaşça karıştır.

Karışımı, karamelli kaba / kaplara dök.

İçine bir iki parmak kadar su koyduğun derin bir tepsiye tatlı kabını oturt. 190-200 derecelik fırında 20-25 dk. pişir. Soğuduktan sonra, kenarlarını ıslak bir bıçakla tepsiden ayır, başka bir tabağa ters çevir.


Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Süheyla İkiz

OK

No comments: