11 September, 2006

Fındıklı Çikolatalı Bisküvi



Fındıklı lezzetlere bir yenisi eklemek için çalışırken, daha önce denediğim bir bisküvi tarifini fındıklı ve çikolata parçacıklı yapmaya karar verdim. Marketlerde gördüğüm ama neye kullanacağımdan emin olmadığım çikolata parçacıklarını da almak için iyi bir bahanem oldu. Siz onlardan almak yerine donmuş çikolatayı da parçalayabilirsiniz. Herkes çok güzel olduğunu söyledi. Bana sorarsanız, enfesti.

Malzemeleri:

  • 80 gr tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı şeker ( çikolata parçaları olduğu için az koydum)
  • 4-5 kaşık kırılmış fındık
  • yarım çay bardağı çikolata parçaları

Tereyağı ve şekeri, şeker taneleri görünmeyene kadar karıştırdım. Üzerine yumurta sarısını ekleyerek karıştırmayı sürdürdüm. Unu ve fındıkları ekleyerek, biraz yumuşak bir hamur elde ettim.


Hamurumun içine çikolata parçalarını da ekleyip dikdörtgen şekli vererek streçe sardım. Bu haliyle, buzlukta en az iki saat beklemesi gerekiyor. Fırını 175 dereceye ısıttım. Yarım santim eninde kestiğim hamur dilimlerii yağlı kağıt yaydığım tepsiye dizdim. Fırında 20-25 dakika kadar pişirdim.

Yirmi dakika sonra alt üst çevirdim ve üzeri pempeleşince çıkardım. Izgaraya dizerek soğumasını bekledim.

Başarılı bir çalışma olmuştu, sevindim.

Süheyla İkiz

OK

No comments: