Fındıklı Tart
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 çorba kaşığı soğuk su
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 3 yumurta
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:
- Çikolata sosu yada 1 paket sütsüz çikolata
- fındık
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için su hariç tüm malzeme yoğurulur. En son su eklenir, tekrar yoğurulur. Hamur tart kalıbının büyüklüğünde açılır. (Bu işlemi merdane yardımı veya elinizle bastırarak yapabilirsiniz.)
Üst harcı için tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kalıptaki hamurun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-30 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş çikolata dökülür, fındıkla süslenir.
........
Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
Arzu Altan
OK
1 comment:
Kavrulmuş ve kabukları soyulmuş fındıkla süsleseydiniz daha şık olacaktı.
Post a Comment