06 September, 2006

Fındıklı Tart


Malzemeler:

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 çorba kaşığı soğuk su
Üst harcı için:


  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:


  • Çikolata sosu yada 1 paket sütsüz çikolata
  • fındık


Yapılışı:

Hamuru hazırlamak için su hariç tüm malzeme yoğurulur. En son su eklenir, tekrar yoğurulur. Hamur tart kalıbının büyüklüğünde açılır. (Bu işlemi merdane yardımı veya elinizle bastırarak yapabilirsiniz.)

Üst harcı için tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kalıptaki hamurun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-30 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş çikolata dökülür, fındıkla süslenir.

........

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Arzu Altan

OK


1 comment:

Unknown said...

Kavrulmuş ve kabukları soyulmuş fındıkla süsleseydiniz daha şık olacaktı.