02 September, 2006

Lalanga



Tüm kültürlerde olan ve daha çok halk mutfağındanmış gibi düşünülen yumurta, un ve su/sütle yapılan akıtmalar, gözlemeler, kayganalar, lokma türleri ve lalanga şeklinde saray mutfağında da yer alır.

Orijinal tariflerinden uzak ama kahvaltı davetlerimizin neredeyse hepsinde ikram ettiğim lalanga hamuru için:

1 yumurta
1 bardak süt (veya 1/2 süt-1/2 krema karışımı)
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı erimiş tereyağ
1 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 bardak un

Bu malzemelerle hazırladığınız hamurdan iki kaşıklık miktarlar alarak, içinde az tereyağ gezdirilmiş tavada altlı üstlü kızartın.

Üstü için bir bardak kadar iri kiyilmis findik kavurup, yeterince sıvı bal ekleyin. (Ben biraz da sıcak su ekliyorum.) Her lalanganin üzerine fındıklı bal dökerek ve bir kaşık iyi kaymakla servis edin. Afiyet şeker olsun!

Dilek Ucak-Ekinci

OK

No comments: