09 September, 2006

Supangle


Fındık Zamanı kampanyasına benim de bir katkım olmalıydı. Yeni taşındığımız evin doğalgazı bağlanmadıysa, fırınım çalışmıyorsa ne gam. Portatif ocak üzerinde pişirilecek bir supangle ne güne duruyor? Çok eskiden birkaç kez denediğim ve beğenerek yediğim bu tarifi uyguladım. Ayrıca çok kolay, kesinlikle tavsiye ederim.

Malzemeler:

1 lt süt
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı fındık

Un, kakao, şeker ve 3 yumurtanın sarılarını bir tencereye alıyoruz. Sütümüzü yavaş yavaş ekleyip bir yandan karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra soğuması için tenceremizi bir kenarda bekletiyoruz.

Üç yumurtamızın aklarını bir kaba alıp mikserle 5-6 dakika kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra bunu soğuyan muhallebimize bir kaşık yardımıyla karıştıra karıştıra aktarıyoruz. Yumurta akları ve muhallebiyi de birbirine iyice karıştırdıktan sonra mikserle bir - iki tur çırpabiliriz (çok fazla değil). Kaselere bölüştürdüğümüz supanglemizi buzdolabında 1-2 saat bekletip, üzerine fındık tozumuzu da dökerek servise hazır hale getiriyoruz.

Dilerseniz kaselerinizin dibine ince bir dilim kek veya bisküvi de yerleştirebilirsiniz.

"Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır."


Tülay Muzır

OK

No comments: