26 October, 2006

Fındıklı Kup

Dondurma düşkünlerini nefis bir kup macerasına sürüklemek için gereken malzemelerimiz:

Yarım kg kaymaklı dondurma
Bir paket kakaolu rulo gofret
Birkaç nane yaprağı
Bir miktar fıstık rendesi
Yeteri kadar çikolata sosu

SOS İÇİN:
Bir avuç fındık
Beş adet kuru kayısı
Bir adet kuru incir
Üçte bir çay kaşığı toz zencefil
Üç dört adet karanfil
Yarım çubuk tarçın
Bir çay bardağı su
Bir çay bardağı toz şeker
Bir çay kaşığı limon tuzu
Bir çay kaşığı tereyağı

Kuru kayısılarla kuru inciri ince dilimler halinde kıyın. Fındıkları tavada ya da fırında iyice kavurduktan sonra sos içinde kırarak veya bütün bütün kullanın. Limontuzu, tereyağı ve zencefil dışındaki bütün sos malzemesini tencereye koyup 15 dakika pişirin. Zencefili, tereyağını ve suda erittiğiniz limontuzunu ekledikten sonra da 5 dakika kısık ateşte tutun. Büyük kabarcıklar oluşmaya başladığında tahta kaşıkla kabarcıkları alabilirsiniz.

Bu şekilde hazırladığınız sosu bir süre dinlendirin. Servis yapacağınız zaman, kup bardaklarına bir kat dondurma, bir kat sos, tekrar dondurma, tekrar sos yerleştirin. Çikolata sosunu da ekledikten sonra üzerini nane yapraklarıyla ve rendelenmiş fıstıkla süsleyip gofret çubuğunu iliştirin.

OK

Metin-thePoor

No comments: